Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe staat eettafel Tinus ervoor?

Al lijkt het zo op het oog dat er weinig gebeurt in het souterrain schuin onder de Augustinuskerk (ingang Rozenstraat), tóch wordt er achter de schermen hard gewerkt om in 2024 de deuren van Tinus te openen.

Wat gebeurt er nu dan zoal?

Op de eerste plaats is het Martinus Parochiebestuur werk van de verbouwing van de bijgebouwen. Het gaat daarbij niet alleen om de plek waar de eettafel gaat komen, maar ook de ruimtes vlak naast de kerk. Het meest in het oog springt daar de ruime koffie & ontvangstzaal, nu nog erg kaal (zie foto), maar straks hopelijk omgetoverd tot een stijlvolle ruimte die tevens akoestisch zodanig in orde is, dat er ook concertjes en lezingen kunnen plaatsvinden.

Daarnaast is het bestuur van Stichting Kerk aan de Gracht – de organisatie die eettafel Tinus exploiteert – druk doende met het aanvragen van offertes voor de plaatsing van een horecakeuken in het souterrain en de bezichtiging door de verschillende keukenspecialisten.

Waar kunnen de toekomstige gasten van Tinus nu dan terecht?

Na actief te zijn geweest bij de eettafel van de Jacobikerk, helpen onze vrijwilligers op dit moment in De Wijkplaats Lombok en in de Silokerk in de Herenstraat. Op die laatste plek komt eens per maand een eet groep samen, die onderdeel uitmaakt van het project ‘Silo-maatjes’. De werkwijze die daarbij gehanteerd wordt bevalt ons zeer en willen we graag ook toepassen bij Tinus straks. De vrijwilligers van onze Augustinusgemeenschap willen graag ook ‘maatje’ zijn voor mensen die veel contacten zijn kwijtgeraakt en hard hulp nodig hebben bij het vinden van een nieuwe plek in de samenleving; er is zoveel meer te bieden dan enkel een maaltijd!
Het contact met de mensen van de Jacobikerk is overigens in stand gebleven. Ook al is Tinus daar nu voltrokken, in de toekomst gaan we op veel terreinen samenwerken.