Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sant’Egidio in de Augustinuskerk

De Gemeenschap van Sant’Egidio zet zich wereldwijd in voor vriendschap met de armen en voor vrede. In de loop der jaren is het een Gemeenschap geworden van mensen van elke leeftijd en uit elke situatie in meer dan 70 landen ter wereld, met bijzondere aandacht voor wie in de periferie leven. Wat hen bindt is de inspiratie van het evangelie, de vriendschap met wie arm en kwetsbaar is en de inzet voor de vrede.

In Nederland is Sant’Egidio actief in verschillende steden, o.a. in Amsterdam, Apeldoorn en Utrecht. Overal streven de leden ernaar dat hun aanwezigheid in de stad zowel een spirituele (gebed en eucharistie) als diaconale (werken voor de armen) dimensie krijgt.

Nu onze Augustinuskerk na een grondige restauratie weer geopend is, vinden hier ook de activiteiten van Sant’Egidio plaats en geldt de kerk en zijn bijgebouwen als uitvalsbasis voor deze zeer sympathieke en in onze samenleving (helaas) noodzakelijke gemeenschap. Samen met hen zal de Augustinusgemeenschap zich inzetten om hun nobele streven tot een gezamenlijk streven maken.

Wekelijks wordt op de vrijdagavond een avondgebed van Sant’ Egidio gehouden in de Augustinuskerk (zie onder ‘Vieringen’)