Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wie zijn wij

In Utrecht ligt een lange Augustijnse voorgeschiedenis die teruggaat tot in de 17e eeuw. We willen op deze plek de spiritualiteit en het gedachtegoed van Augustinus levend houden en we willen dat als centrum van spiritualiteit op deze plek realiseren. Mensen komen hier samen om één van hart en geest naar God op weg te gaan. Om als kerkgemeenschap de handen en voeten te zijn van Jezus Christus in de wereld.

Daarom wil de Augustinusgemeenschap ieder die hier langskomt, welkom heten: bewoners van de stad, jongeren, ouderen, eenzame mensen, studenten; en ook de bezoekers van de Utrechtse binnenstad. Wij denken dan aan activiteiten zoals concerten, lezingen, samenkomsten en ‘eettafel Tinus’. Ook de gezinsactiviteiten en activiteiten vanuit de andere gemeenschappen van de parochie wordt ruimte en samenwerking geboden.

Stichting Kerk aan de gracht is resultaat van een groep actieve parochianen die de handen in één geslagen hebben om de organisatie van deze activiteiten te faciliteren. Deze stichting werkt nauw samen met de geloofsgemeenschap van de Augustinuskerk en het Augustinusberaad. Lees hier meer over wat ons drijft.

De St Augustinuskerk maakt deel uit van de Utrechtse Sint Martinusparochie Voor meer informatie zie website